Je bent hier:

SPÉCIALITÉ "PLATINE" DORÉE

 248,00

 

  • Bevat de edelste der edele metalen: goud én platina.[1]
  • Met oceanisch roodalg-extract.
  • Verrijkt met de echte kaviaar.

Huidtype: Geschikt voor alle huidtypes.

Verpakking: Airless Dispenser 100 ml

Product code: V3731
Delen:
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Productbeschrijving

Gebruiksaanwijzing
‘s Morgens en ‘s avonds, zacht kloppend in een dun laagje, aanbrengen op het gezicht. Geeft meteen een heerlijk gevoel en u ziet er de hele dag geweldig uit.

Voor een nog betere werking van “Spécialité “Platine” Dorée” kunt het best dagelijks uw huid reinigen met “Lait de la Mer Emollient” en “Lotion de la Mer Equilibrante” van Charlotte Sophie Cosmétique. Als een alternatieve voorbehandeling, reinigt u de huid met “Méthode de Nettoyage Sophie”. In alle gevallen gebruikt u tot slot één van de crèmes van Charlotte Sophie Cosmétique.

[1] Hoogwaardige gel-liquid op basis van metallisch goud én platina, dat bekend staat als het edelste der edele metalen. Geheel in lijn met de extravagante luxe van “Charlotte Sophie Cosmétique” bevat deze Spécialité tevens Kaviaar en andere (zee-)extracten, waaronder een oceanische Roodalg. Samen vormt het een chique, elegante compositie die evenzeer krachtig en effectief is, als zijdezacht en weelderig.

De echte kaviaar heeft het volgende natuurlijke, maar zeer luxe complex aan bestanddelen te bieden: essentiële aminozuren en vetzuren, bijzondere oligopeptides en proteïnen en sporenelementen.

De componenten bestaan uitsluitend uit de allerfijnste oliën en werkstoffen met 100% effectiviteit. Dit spreekt vanzelf, if Royal Class is your Style!

ACTIEVE INGREDIËNTEN

Extract van steurkaviaar, rijk aan essentiële amino- en vetzuren, bijzondere oligopeptides, proteïnen en sporenelementen. Een rijkere, completere mix aan waardevolle nutriënten is niet voor te stellen! Daarom heet het “het zwarte goud”. In de natuur biedt de kaviaar de jonge steur een complete start, waarbij alle benodigde bouwstenen voor het cel-leven, zoals essentiële aminozuren, sporenelementen en lipide-bouwstenen (omega-3 en omega-6) rijkelijk aanwezig zijn. Voor de huid is dit complex van bouwstenen een luxueuze voeding, die de voorwaarden schept voor een optimaal herstel zowel op celniveau, als repair van de bindweefselstructuren, zoals collageen en elastine.

Het effect van platina is ook al lang bekend, maar wie kon zich dit permitteren? Aan Platina worden meer hele positieve eigenschappen toegeschreven, zoals het bevorderen van herstel, zelf het ondersteunen van DNA-repair, waarbij het in het algemeen de huidconditie helpt te verbeteren en het gevoel van welzijn verhoogt.

Eigenschappen van goud op de huid: naast het effect van “luxe en/of glans”, is tevens gebleken dat het de afbraak van collageen vertraagt, de elasticiteit verbetert, en daarmee het verouderingsproces in de huid vertraagt, tevens een stimulerende werking op de barrièrefunctie van de huid heeft, zodat de huid zich verbetert.

Roodalg-extract uit de Atlantische Oceaan met natuurlijke uv-A-bioprotector beschermt de huidcellen, waaronder het DNA en de celmembranen, tegen de effecten van uv-A. De werkzame stoffen uit deze oceanische roodalg zijn speciale zeer stabiele Mycosporine-aminozuren, die van nature gewend zijn aan de lange, hoge dosis uv-A licht op de oceaan.

Het hyaluronzuur is zelf een bestanddeel van het bindweefsel in de huid. Dit complexe molecuul zorgt voor een optimale vochtbalans vanwege de sterke hydraterende eigenschappen.

Hyaluronzuur is een voor de mens lichaamseigen polymeer dat o.a. in de huid veel voorkomt als een van de zgn. “glucosaminoglycanen” ook wel genoemd de “mucopolysacchariden”, ofwel de grondsubstantie van het bindweefsel. In het bindweefsel speelt het grote waterbindend vermogen van Hyaluronzuur een grote rol, waardoor o.a. de viscositeit ervan wordt bepaald. De koolhydraten waar Hyaluronzuur uit opgebouwd is, zijn alternerend N-Acetylglucosamine en D-Glucuronic Acid (Ned: Glucuronzuur), welke een niet-vertakt polymeer vormen. Hyaluronzuur is een polyanion door de carboxylaatgroep uit Glucuronic Acid. Hyaluronzuur is ook een belangrijke component van kraakbeen en bepaalt in hoge mate de elastische eigenschappen ervan. Hyaluronzuur bepaalt ook mede de viscositeit van gewrichtsvloeistof, waarbij het fungeert als “smeerolie” om de gewrichten soepel te laten bewegen.

– Moleculair gewicht: omdat hyaluronzuur een polymeer is, komt het voor in een scala aan verschillende molecuulgewichten van 5000 tot 20 Miljoen Dalton, die zorgen voor onderling verschillende eigenschappen. Laag moleculair wordt genoemd bijv. 1 Miljoen Dalton, aangezien in het menselijk lichaam een molecuulgewicht van 4 tot 5 Miljoen Dalton het gemiddelde is, terwijl bijv. het gemiddelde molecuulgewicht in gewrichtsvloeistof 3 tot 4 Miljoen Dalton is.

– Signaalmoleculen: in het lichaam wordt hyaluronzuur ook (doelgericht) afgebroken door enzymen die “Hyaluronidases” worden genoemd. Afbraakproducten, bijv. in de vorm van oligosacchariden, vervullen soms een nieuwe rol als signaalmolecuul voor fibroblasten, die nieuw collageen en elastine aanmaken. Wanneer hyaluronzuur verder wordt afgebroken, bijv. in de lever, dan ontstaan o.a. water en kooldioxide.

– Toepassingen: in cosmetica als krachtige moisturizer op/in de huid (in hoornlaag) en in de cosmetische geneeskunde als “filler” onderin de dermis, waarbij dan vaak een gecrosslinkte variant wordt gebruikt. Een derde toepassing t.b.v. de huid, waarbij hyaluronzuur 1mm diep, bovenin de dermis, wordt gebracht door een “micro-injectie” te doen, is cosmetische mesotherapie; het effect van hyaluronzuur is dan met name het stimuleren van de aanmaak van fibroblasten, welke weer zorgen voor meer collageen en elastine in de huid.

Natuurlijk extract met kalmerende, ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen. Calendula Officinalis is in Nederland ook wel bekend onder de naam goudsbloem. De naam Calendula komt waarschijnlijk van het Latijnse woord Calendae, hetgeen eerste dag van elke maand betekent. De Calendula bloeit nl. vele maanden achtereen. Sinds de twaalfde eeuw wordt melding gemaakt van de geneeskrachtige werking van Calendula. Door de eeuwen heen werd het gebruikt in een aantal toepassingen, waaronder bij spijsverteringsstoornissen, eczeem en ontstekingen. De rustgevende en ontstekingsremmende werking van Calendula Officinalis op de huid is ook al zeer lang bekend. Een belangrijke rol daarbij spelen twee esters van de component faradiol, nl. de myristaat (C14) en de palmitaat (C16) ester. Faradiol is een triterpeendiol die in de Calendula voornamelijk als ester van hogere vetzuren gevonden wordt.

Gerelateerde producten